У Харкові почнуть видавати ID-карти

25.01.2017 15:11 Суспільство
Фото: argumentua.com Фото: argumentua.com
Нові паспорти у вигляді ID-карти планується почати видавати цього року у Центрах надання адміністративних послуг Шевченківського та Київського районів.

Про це 25 січня на засіданні постійної комісії з питань промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міської ради повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська.

За її словами, у центри закуплять нове обладнання для видачі карт, а адміністратори вже проходять навчання з прийому документів.

У Харкові з'явилося більше відремонтованих під'їздів

«Пізніше цю послугу можна буде отримувати і в інших центрах. Також ми плануємо видавати закордонні паспорти. У зв'язку з децентралізацією на місця передано більше повноважень, і ми розширюємо перелік наших послуг», - повідомила Вікторія Китайгородська.

Зазначимо, що ID-карти в Україні почали видавати в січні 2016 року. Вона являє собою пластикову картку, яка замінює внутрішній паспорт громадянина України у вигляді книжки. На ній зазначені країна, місце народження, П.І.Б. одержувача, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в держреєстрі, номер документа, фото особи власника, оцифрований підпис та інші дані. Перевагами ID-карти вважається високий захист інформації і захищеність від зовнішніх факторів.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта