У Харкові потеплішає, але ненадовго. Синоптики розповіли, якою буде весна

30.03.2016 10:40 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Весна за прогнозами синоптиків буде затяжною.

Наступну хвилю похолодання, за їх словами, слід очікувати з 2 квітня. Так 1 квітня максимальна температура буде близько 13-18 градусів тепла, а 2 квітня температура понизиться до 11 градусів, очікуються пориви сильного вітру і дощ.

За словами завідуючої сектором метеорологічних прогнозів Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенії Ляшенко, цьогоріч була найкоротша зима за останні десятиліття, вона тривала всього 44 дні і фактично, за температурними показниками, закінчилась в кінці січня.

Євгенія Ляшенко також розповіла, що майже все обладнання, яким користуються харківські синоптики, застаріле, а на нове держава коштів або не виділяє, або фінансує лише купівлю найнеобхіднішого.

Зокрема нині харківські синоптики чекають на фінансування, аби придбати спеціальні термометри. За словами завідуючої сектором метеорологічних прогнозів Харківського регіонального центру з гідрометеорології, на 120 тисяч гривень Харківський гідрометеоцентр планує закупити 50 термометрів. Також кошти необхідні на купівлю приладів для вимірювання швидкості вітру та додаткові термометри для вимірювання рівня заморозків.

Людмила Лутицька

Автор: Администратор сайта