У Харкові сталося лобове зіткнення трамваїв через недбальство водія

04.08.2015 14:40 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
За попередніми висновками, причиною вчорашньої ДТП за участю двох трамваїв на Салтівці стала неуважність однієї з вагоновожатих.

Як повідомив сьогодні, 4 серпня, заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, водій одного з трамваїв не перевірила положення стрілочного переводу перед розворотним колом, у результаті чого трамвай виїхав на зустрічну колію, де і сталося лобове зіткнення вагонів. Крім того, вона виїхала одночасно з іншим трамваєм на трамвайний вузол, що також заборонено.

За його словами, вагоновожатій - 39 років, але працювала вона водієм трамвая тільки 21-й день. При цьому жінка закінчила відповідні курси, пройшла стажування і отримала 3-й клас водія, який дозволяє керувати трамвайним вагоном самостійно.

«Зіткнення сталося через серйозне і вкрай рідкісне порушення, тому комісія ще з'ясовуватиме, чому так сталося. Можу сказати, що це потягне за собою серйозні не тільки зовнішні, але і внутрішні заходи і перевірки. Слава Богу, важких травм не було у пасажирів, всі живі, але ступінь відповідальності водія все одно достатньо високий», - зазначив Євген Водовозов.

Нагадаємо, що вчора, 3 серпня, на перехресті пр. Тракторобудівників та Салтівського шосе зіткнулися два трамваї, в результаті чого постраждало близько двох десятків пасажирів.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Як повідомили в прес-службі облуправління міліції, зараз призначено транспортні експертизи, щоб встановити, в якому стані на момент ДТП були трамваї. Ведеться слідство. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортом на той самий строк.

Нагадаємо, що вчора, 3 серпня, на перехресті пр. Тракторобудівників та Салтівського шосе зіткнулися два трамваї, в результаті чого постраждало близько двох десятків пасажирів.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Роман Шупенко