У Харкові відкрився соціальний центр

24.08.2017 06:00 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Відкриття соціального центру «Сім'я» відбулося 23 серпня, в житловому будинку на Салтівському шосе, 46-а.

 

Як повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, соціальний центр «Сім'я» - це спільний проект Харківської міської ради, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та громадської організації «Ми небайдужі». Для реалізації цього проекту місто виділило понад 1 млн грн, стільки ж надав уряд Німеччини.

«Чому «Сім'я»? Тому що головним об'єктом соціального піклування та захисту міста Харкова є сім'я, яка є основою нашого суспільства. Ми хочемо створити таку систему надання соціальних послуг та соціальної допомоги, яка була б доступною для кожного жителя територіальної громади і формуватиме здорові відносини між місцевими жителями і переселенцями, між ветеранами і учасниками АТО, між дітьми, молоддю і людьми похилого віку. Ми зробимо все можливе, щоб цей центр став майданчиком для всіх, хто потребує допомоги», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

У всіх дворах Харкова встановлять нові сміттєві контейнери

За її словами, в центрі надаватимуться консультації психолога, соціолога і юриста, проводитимуться сімейні тренінги, працюватиме дитяча кімната з денним перебуванням та комп'ютерні курси для дітей і людей похилого віку. Крім того, в центрі обладнана кімната гігієни, де мами можуть, наприклад, переповити немовля, також є невелика кухня.

Під час церемонії відкриття центру «Сім'я» були вручені Подяки міського голови людям, які зробили істотний внесок у створення центру.

Після церемонії відкриття Геннадій Кернес поспілкувався з місцевими жителями і запросив всіх на святковий концерт, який пройде сьогодні увечері на пл. Свободи.

Автор: Администратор сайта