У Харкові замінять ліфти, які не працювали по десять років

10.11.2016 14:45 Суспільство
Фото: stroyobzor.ua Фото: stroyobzor.ua
Найближчим часом в харківських багатоповерхівках замінять чотири ліфти, які не працюють від 5 до 10 років.

Про це 10 листопада повідомив заступник головного інженера КСП «Харківміськліфт» Михайло Адаменко. За його словами, в 2016 році на заміну і ремонт ліфтів місто виділило близько 14 мільйонів гривень.

Заміна купе-кабін буде проводитися на вул. Культури, 9 (під'їзд № 5), вул. Мистецтв, 7/9 (під'їзд № 2), пр. Людвіга Свободи, 58 (під'їзд № 2), в пер. Гурченко, 3-е (під'їзд № 2). За словами Михайла Адаменка, роботи із заміни ліфтів почнуться 11 листопада, а закінчаться - 1-5 грудня.

Він також повідомив, що в цьому році вже проведено поточний ремонт понад 200 ліфтів із запланованих 300, системою диспетчеризації (звуковий зв'язок з диспетчером, дистанційне керування ліфтом, включення внутрішньобудинкового освітлення та ін.) було обладнано близько 100 купе-кабін із запланованих 180.

Також фахівці підприємства вже провели капремонт 31 ліфта з 44, які знаходяться в плані ремонту на цей рік. Вони замінили основні частини купе-кабін, станції управління, лебідки, електричну частину і т.п. Планується, що роботи в останніх 13 ліфтах будуть закінчені на початку грудня.

На ремонт і заміну ліфтів у наступному році планується виділити ще більше коштів - близько 56 мільйонів гривень. Якщо така сума буде закладена в міському бюджеті, то це дозволить провести заміну 17 купе-кабін, капітально відремонтувати 105 ліфтів, встановити систему диспетчеризації в 250, - передає сайт Харківської міської ради.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта