У Києві пройде четвертий Міжнародний міжконфесійний форум

25.01.2016 08:00 Суспільство
Восени 2016 року в Києві пройде четвертий Київський Міжнародний міжконфесійний форум.

Про це повідомив народний депутат України, засновник та ініціатор проведення Міжнародного конфесійного форуму Олександр Фельдман, який перебуває в Шамбезі в Женеві, де проходить синаксис – зустріч глав помісних православних церков.

За його словами, в рамках підготовки до Форуму вже проведено ряд зустрічей з главами церков, від яких отримали підтвердження їхньої участі в релігійному заході в столиці України.

«Ми провели зустріч з Вселенським Патріархом Варфоломієм I, Патріархом Єрусалимським Феофілом III, Архієпископом Кіпру Хризостомусом III, Архієпископом Японії Даніелем, Архієпископом Греції Ієронімусом, Католикосом Патріархом Грузії Ілією III», - розповів депутат.

 «Ми відчули повну підтримку світових духовних лідерів, які в цей важкий для нашої країни час моляться за Україну та український народ», - додав Фельдман.

Нагадаємо, з 21 по 28 січня в Шамбезі в Женеві проходить зустріч глав православних церков, на якій обговорюються питання підготовки Святого і Великого Всеправославного Собору, який вирішено провести в цьому році. Зустріч проходить на запрошення Вселенського Патріарха Варфоломія.

Київський міжнародний міжконфесійний форум вперше відбувся в 2011 році. Організатори - Інститут з прав людини та запобігання екстремізму та ксенофобії, а також Український єврейський комітет, очолюваний народним депутатом України Олександром Фельдманом.

Щорічно в роботі Форуму беруть участь представники найбільших конфесій християнства, іудаїзму, ісламу і буддизму, а також вчені та політики з більш ніж 20 країн світу.

У 2011-2013 роках Міжнародний, міжконфесійний форум проходив у Києві. У 2014 році організатори перенесли його до Харкова. У ході проведення заходу було закладено символічну капсулу у фундамент Музею релігій Feldman Ecopark.

Дмитро Ткаченко

Автор: Администратор сайта