У міліції рекомендують кричати "Пожежа!", якщо вас грабують у транспорті

11.06.2014 09:50 Суспільство
http://www.ng.ru/ http://www.ng.ru/
Правоохоронці вже давно вивели прості правила, до яких треба дослухатися, щоб не потрапити «під приціл» злодіїв, які промишляють у транспорті.

Про правила поводження на вокзалах та у транспорті розповів начальник Управління МВС України на Південній залізниці Ігор Богданов. 

Правила досить прості: не треба залишати багаж без нагляду або на зберігання стороннім особам. Звертати увагу на тих, хто поруч. Іноді, увійшовши в роль доброзичливого попутника, злочинець може скористатися довірою з метою вчинення крадіжки. Не давати мобільний телефон в руки незнайомим громадянам, які нібито хочуть зробити терміновий дзвінок, бо можуть його викрасти.

У нічний час не забувати закривати купе на замок. Документи, гроші й цінні речі тримати при собі, і краще у внутрішніх кишенях. Вішати одяг подалі від дверей і не залишати свої речі без нагляду. Не міняти валюту у незнайомих людей, не брати участі в азартних іграх, не зловживати алкогольними напоями в компаніях з малознайомими людьми або випадковими попутниками.

Ну і останнє  – не купувати на залізничних станціях і платформах продукти харчування, які можуть стати причиною гострих харчових отруєнь.

Також Ігор Богданов додав, що далеко не в усіх приміських потягах та електричках є співробітники міліції. Адже останніх надто мало для такої кількості поїздів, і наряди розподіляють на найбільш неспокійні або людні поїзди. Тому в разі протиправних дій краще за все кричати не «Міліція!», а «Пожежа!». Адже люди набагато більше бояться вогню, ніж правопорушників, і це привертає більшу увагу.

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" № 67 від 05.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта