У прифронтовому місті з'явилося унікальне медичне обладнання

Promo
18.10.2019 13:27 Суспільство
фото: ПриватБанк фото: ПриватБанк
Благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!” продовжує програму підтримки лікарень прифронтових міст на Сході України.

Цього разу фонд, на прохання медиків, закупив та передав Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування Донецької області унікальне сучасне обладнання - мобільний рентгенапарат. Обладнання італійського виробництва вартістю 1 млн 200 тис. гривень уже працює у хірургічному відділенні лікарні.

“Аналогічного устаткування у нашому регіоні взагалі немає, — ділиться враженнями головний лікар Покровської ЦРЛ Валентина Пилипець. — Не всі хворі чи поранені можуть самостійно дістатися до рентген-відділень зі стаціонарним обладнанням. А ми тепер можемо робити знімки біля ліжка пацієнта у палатах або прямо під час операційного втручання. Це наближує лікарню до європейських стандартів лікування, підвищує якість надання медичної допомоги”.

Апарат має максимальні функціональні можливості. Саме таке обладнання використовують у провідних клініках світу. З ним легко та зручно працювати персоналу. Причому якість досліджень відповідає найвищим вимогам. Важливий показник — зручність та комфорт для пацієнтів.

“Одним з перших роботу апарата випробував наш пацієнт з переломом шийки стегна, — розповідає рентгенлаборант Покровської ЦРЛ Вікторія Івановська. — Чоловік похилого віку дуже проблемно діставався б на милицях або у візку до спеціалізованого відділення. А з мобільним апаратом ми зробили всі необхідні дослідження за лічені хвилини прямо у палаті. Про таке ще місяць тому ми майже і не мріяли!”

“Вже не вперше благодійний фонд “Допомагати просто!” надає підтримку Покровській лікарні, — каже керівник Покровського відділення ПриватБанку Ірина Добреля. — У 2017 році фонд вже передавав сюди партію обладнання на два мільйони гривень. Загалом же тільки цієї осені медичним установам прифронтових міст: Станиці Луганської, Щастя, Попасної — фонд, за допомогою меценатів — клієнтів ПриватБанку закупив сучасного медичного устаткування імпортного виробництва на багато мільйонів”.

“Лікарні Покровська вже давно потребують оновлення та ремонтів, — розповідає виконувач повноважень міського голови Покровська Ірина Сущенко. — Але лише за кошти місцевого бюджету це зробити неможливо. Ми вдячні благодійному фонду ПриватБанку “Допомагати просто!” за системну підтримку. Сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю!”

Міська рада Покровська направила офіційну подяку за допомогу у розвитку медичної галузі міста благодійному фонду “Допомагати просто!” і його керівнику Анні Павловій.

Директор БО “ВБФ “Допомагати просто!” Анна Павлова наголосила, що така допомога стала можливою лише завдяки меценатам — клієнтам та співробітникам ПриватБанку. Та пояснила, що благодійні внески можна робити як через додаток у Приват24, так і через сайт благодійного фонду ПриватБанку "Допомагати просто!". Сума внеску не обмежена. На сайті видно, куди витрачено кошти. В окремому розділі публікуються річні звіти фонду. Пожертви також можна відправити через банкомати та термінали ПриватБанку з усіх куточків України. На сьогоднішній день меценатами фонду стали більше мільйона наших співвітчизників. 

Читайте також: Головний тут – пацієнт: як реформували медицину у Валківському районі