У трамваях та тролейбусах збираються ввести нову форму оплати — Кабмін

12.12.2013 15:27 Суспільство
http://www.avtomobilmaz-belarus.narod.ru/ http://www.avtomobilmaz-belarus.narod.ru/
Уряд схвалив використання електронних засобів безготівкової оплати за проїзд у міському транспорті.

Органи місцевого самоврядування отримають право запроваджувати безготівкову оплату за проїзд у міському електричному транспорті. Кабінет Міністрів України 11 грудня схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів безготівкової оплати та реєстрації проїзду в міському електричному транспорті».

Як зазначив Міністр інфраструктури Володимир Козак, поки що в Україні можливість безготівкового розрахунку за проїзд електротранспортом та ведення електронного обліку пасажирів-пільговиків законодавчо не врегульовано.

- Оскільки на сьогодні немає відповідних нормативно-правових документів, Мінінфраструктури розробило цей законопроект, яким запропоновано ввести термін АСОП - автоматизована система безготівкової оплати та реєстрації проїзду та електроннийпроїзний документ, - розповів Міністр.

Володимир Козак додав, що рішення про введення автоматизованої системи безготівкової оплати та реєстрації проїзду в електротранспорті прийматиме місцева влада. У разі використання системи безготівкової оплати обов’язковими будуть електронні квитки для пільгових категорій громадян.

Загальні вимоги до автоматизованої системи затверджуватиме Кабінет Міністрів України.

Автор: Администратор сайта