У водіїв вимагали від 500 до 5000 тис. доларів на дорогах Харківщини

04.08.2015 07:25 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Прапорщик міліції з колишнім правоохоронцем і жінкою легкої поведінки вимагали гроші з чоловіків.

Як розповів заступник начальника управління прокуратури області Нвер Антонян, в ході досудового слідства встановлено, що в червні 2013 року - грудень 2014-го в складі організованої злочинної групи співробітник МВС, його товариш - екс-міліціонер і жінка легкої поведінки на автодорозі Харків - Київ здійснено 8 епізодів вимагання грошових коштів у громадян.

C червня 2013-го по грудень 2014 року на автодорозі Харків - Київ 43-річний прапорщик міліції у змові з колишнім правоохоронцем і жінкою легкої поведінки вимагали гроші з чоловіків за непритягнення до відповідальності за користування сексуальними послугами. В окремих випадках факт отримання інтимних послуг фіксувався на відео. Збереження таємниці оцінювали від 500 до 5 тис. дол.

"Жінка підшукувала клієнтів для надання інтимних послуг. Інші учасники змови представлялися міліціонерами і "затримували" повію, а з її клієнта вимагали гроші за непритягнення до відповідальності і нерозголошення особистих даних. В окремих випадках факт отримання інтимних послуг фіксувався на відео.

Збереження таємниці оцінювали від 500 до 5 тис. дол", - розповів Антонян. Учасникам групи загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна, - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Довідка:

Екс-міліціонеру інкримінується вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України); самовільне присвоєння владних повноважень (ч. 1 ст. 353 КК України); перешкоджання явці свідка, потерпілого, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку (с. 286 КК України).

Міліціонеру - вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України); грабіж (ч. 2 ст. 186 КК України).

Жінці, яка надавала інтимні послуги, інкримінується вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України).

Прокуратура області затвердила і направила до Харківського районного суду обвинувальний акт за фактом вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України), грабежу (ч. 2 ст. 186 КК України) та самовільного присвоєння владних повноважень (ч. 1 ст. 353 КК України).

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта