У Харківській області перевірили якість газу

Promo
10.04.2019 16:09 Суспільство
Фото автора Фото автора
9 квітня на газорозподільному пункті в смт Високий Харківського району (по вулиці Ціалковського) та в Харкові (по вулиці Лисенка) відбувся відбір проб для визначення фізико-хімічних показників газу.

Таким чином, ПАТ "Харківгаз" та ПАТ "Харківміськгаз" долучився до марафону перевірок якості газу #здайТеаналіз, започаткований сайтом 104.ua, 8 квітня.

Загалом на Харківщині, за словами провідного інженера Мереф’янського відділення ПАТ «Харківгаз» Ігоря Коломійця, відбір проб газу проводять за спеціальним графіком. Усього в області працюють більше 2 тисяч газорозподільних пунктів, які забезпечують стабільну подачу газу споживачам.

Природний газ до споживачів доставляється 130 маршрутами в області та має різні характеристики, зокрема калорійність. Це означає, що сім’ї, які проживають у різних районах області, можуть споживати однаковий об’єм, але енергію від згорання газу вони отримають різну, розповіла прес-секретар ПАТ «Харківгаз» Ольга Клименко.

На підприємстві споживачам рекомендують своєчасно проводити технічне обслуговування газового обладнання, адже це теж впливає на якість згорання газу. Аби уникнути можливих аварійних ситуацій, споживачам необхідно організувати перевірку стану системи вентиляції і димоходів житлових будинків, дотримуватись правил безпеки та не залучати до ремонту та заміни газового обладнання сторонніх осіб.

Загалом, за інформацією Ольги Клименко, на аварійні виклики в області виїжджають 146 бригад. Більшість з них пов’язані з витоком газу.

Після забору проби газу відправили до хімлабораторії. Із результатами дослідження можна ознайомитися на офіційному сайті ПАТ «Харківгаз».

 

Читайте також: ПАТ «Харківгаз» та ПАТ «Харківміськгаз» розповіли про газові коефіцієнти