У Харкові ПриватБанк підтримав юних винахідників

Promo
07.03.2019 14:00 Суспільство
У Харкові у рамках програми FIRST LEGO League пройшов відбірковий турнір «ROBOfirst - більше, ніж роботи!».

Масштабна подія у сфері освіти, науки і техніки зібрала талановитих, творчих, ерудованих дітей віком від 9 до 16 років, які 2 березня презентували свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування та інженерії.

Понад 300 дітей Харківської та сусідніх областей продемонстрували свої винаходи, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи на тему «Вперед на орбіту!».

Місія фестивалю - показати учням, їхнім батькам та вчителям, що світ науки та технологій є неймовірно цікавим та захоплюючим. А навчатися всьому новому можна весело і з великою користю.

Фахівці фінустанови біля спеціального стенду ЮніорБанку розповідали учасникам фестивалю та його відвідувачам про можливості освітніх програм ПриватБанку, про переваги користування Карткою Юніора. Тут же можна було і оформити справжню банківську картку. Бажаючим потрібно було знати кодове слово «Юніор».

Картка Юніора прив'язана до картки одного з батьків. Скільки буде на ній коштів, вирішують дорослі. Вони ж можуть встановити розмір або взагалі відмовитися від кредитного ліміту. Повний контроль за витратами унеможливлює борги та штрафи. Адже можна встановити ліміт щоденних витрат. Для поповнення балансу дитячої картки батькам не потрібно приходити у відділення банку або шукати банкомат. Кошти дитині можна щоразу переводити з власної картки ПриватБанку чи просто встановити послугу регулярного поповнення через Приват24. Оформити картку можна безкоштовно у будь-якому відділенні ПриватБанку навіть без присутності дитини.

«За допомогою цієї картки також можна буде контролювати відвідування дітьми школи, - розповідає керівник напрямку “ЮніорБанк” ГРУ ПриватБанку у Харківській області Тетяна Шихова. - Для цього у школі можна встановити термінал. Дитина проводить карткою по терміналу, що стоїть на вході, а батьки вже знають, що вона у школі. Це підвищить рівень безпеки та відповідальності школярів».

Крім всього, Картка Юніора - це інструмент самодисципліни. Використовуючи її, діти навчаються правильно витрачати кошти, заощаджувати, накопичувати. Для того, щоб робити це грамотно, ПриватБанк безкоштовно пропонує спеціальні навчальні програми. Протягом року працює Бізнес-Школа ЮніорБанку. Тут на щотижневих заняттях кращі фахівці банку та сертифіковані тренери навчають дітей і підлітків фінансової грамотності та вмінню використовувати сучасні банківські інструменти.

«Діти в школах проходять багато предметів. Знання з деяких з них навряд чи стануть їм у пригоді у повсякденному житті. Якщо, звичайно, конкретна наука не стане їхнім покликанням, - ділиться думками мама харківського Юніора Світлана Семенюк. - Наприклад, якщо ви не математик або не інженер за професією, то не думаю, що коли-небудь ви згадаєте про шкільні таблиці інтегралів або про тангенси з котангенсами. А ось все, що пов'язано з фінансами, - це наша з вами реальність. Продукти ми купуємо щодня, робимо платежі в Інтернеті, розраховуємо сімейний бюджет».

У Харківській області щорічно 500-600 школярів безкоштовно проходять навчання і отримують сертифікати Бізнес-Школи. Ще більше учнів слухають уроки фінансової грамотності, які проводять сертифіковані лектори ПриватБанку, відвідують екскурсії у банку, проходять спеціалізовані квести. До слова, на фестивалі «ROBOfirst - більше, ніж роботи!» 30 відвідувачів записалися на освітні програми ЮніорБанку, двоє переможців квесту відразу оформили Картки Юніора, а всі призери турніру отримали подарунки від ПриватБанку.