У Харкові виділять додаткові бюджетні кошти на боротьбу з коронавірусом

23.03.2020 09:25 COVID-19
Фото: nautilusint.org Фото: nautilusint.org
Більше половини цих грошей піде на придбання апаратів ШВЛ.

Харківська міська рада направить 40 мільйонів гривень з резервного фонду на придбання 20 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів, а також засобів захисту для медпрацівників. Таке рішення було ухвалено вчора, 22 березня, на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, 20 апаратів для вентиляції легенів з оксигенацією високого тиску будуть поставлені до Харкова в найкоротші терміни. Ці апарати ШВЛ обійдуться місту в 24 мільйони гривень (вартість кожного – 1 мільйон 200 тисяч гривень).

– Ми знайшли ці апарати в Німеччині. Це обладнання дуже високої якості, і сьогодні у нас є домовленість з виробником, що як тільки ми виділимо гроші, місто в найкоротші терміни отримає ці апарати, – каже Ігор Терехов.  

Читайте також: Регіональну надзвичайну ситуацію введено на Харківщині

Також є домовленість, що до Харкова з Китаю доставлять мільйон сертифікованих захисних масок, а також захисні костюми і окуляри для лікарів. Ці засоби захисту повинні прибути в місто до кінця наступного тижня.

Крім цього, 21 березня до Харкова було доставлено п'ять швейцарських апаратів ШВЛ, які також були придбані за кошти резервного фонду, виділені на останній сесії міськради. Окрім цього, в лікувальні установи Харкова вже передали 16 сучасних апаратів УЗД, куплені за кошти підприємців, які увійшли в антикризовий штаб.

Як каже Ігор Терехов, найближчим часом Харків отримає 400 тисяч тестів на виявлення коронавірусу.

Автор: Володимир Олександров