У Харкові відкриється філія шведсько-української компанії

26.10.2018 12:37 Суспільство
Фото:ХОДА Фото:ХОДА
Вона буде надавати освітні послуги.

Про це стало відомо під час зустрічі голови ХОДА Юлії Світличної з послом Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом.

Посол розповів про те, що філія Beetroot Academy – це некомерційний освітній підрозділ Beetroot – шведсько-української IT-компанії з клієнтами в більш ніж 20 країнах світу.

–  Академія працює в 10 областях України і буде розширювати свою мережу за підтримки Посольства Швеції. Ми знаємо, що в Харкові сильна сфера IT, багато навчальних закладів, які готують фахівців. Упевнений, що співпраця в цьому напрямку буде корисною і для вас, і для нас, – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні.

Учасники зустрічі також обговорили питання, пов'язані зі співробітництвом у сфері охорони здоров'я. Юлія Світлична виступила з пропозицією залучити шведських фахівців до створення нового онкоцентру в Харкові.

– Також ми зацікавлені в спільних проектах надання медичної допомоги військовослужбовцям, що отримали поранення в зоні ООС. У Харкові розташований військовий госпіталь і низка інших реабілітаційних установ. До цієї роботи залучаємо наших іноземних партнерів. Наприклад, у питаннях протезування співпрацюємо з колегами з Ізраїлю, – розповіла голова ХОДА.

Юлія Світлична і Мартін Хаґстрьом також обговорили можливості розвитку бізнес-зв'язків і налагодження українського експорту до Швеції. Керівник області запропонувала організувати спільно з Харківською торгово-промисловою палатою презентаційний захід, щоб розповісти нашим підприємцям про можливості співпраці зі Швецією.

Крім того, сторони зупинилися на питаннях децентралізації. Мартін Хаґстрьом розповів про проекти Посольства Швеції, спрямовані на підтримку громад. Це проекти в сферах екології, енергоефективності, освіти та ін.

Юлія Світлична запевнила, що обласна адміністрація надасть можливу інформаційну та організаційну допомогу в залученні до цих проектів ОТГ Харківської області.

– Усі об'єднані територіальні громади Харківщини фінансово самодостатні. Ми не гналися за показниками, а дали людям можливість об'єднуватися добровільно – усвідомлено і обдумано, – підкреслила голова ХОДА. – Чотири роки децентралізації в Україні дають результат – це будівництво і ремонти важливих соціальних об'єктів. Ми відновили об'єкти, які були заморожені по десять років. Це дає нам можливість демонструвати людям, що Україна рухається в правильному напрямку.


Читайте також: Харківському університету можуть дати статус національного

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець