У Жилкомсервісі озвучили штрафи за куріння у під'їздах

07.02.2014 13:17 Суспільство
http://www.city.kharkov.ua/ http://www.city.kharkov.ua/
З початку року в під'їздах житлових будинків Харкова сталося 29 пожеж з вини курців.

Про це сьогодні, 7 лютого, повідомила заступник начальника управління контролю та обслуговування житлового фонду КП «Жилкомсервіс» Ірина Дряхлова.

За її словами, 20 загорянь сталося на сходових клітинах, дев'ять - у сміттєвих камерах.
- Хоча сміттєпроводи вже не використовуються в багатоповерхових будинках, мешканці все ж умудряються знайти там щілини, і одні скидають туди сміття, а інші - недопалки, в результаті чого відбуваються загоряння. Також недопалки кидають у будівельне сміття і мотлох, які накопичуються в прольотах під'їздів. А палити в під'їздах, відповідно до закону про заборону куріння в громадських місцях, - не можна: ні на сходових клітинах, ні в ліфтах, - зазначила Ірина Дряхлова.

Щоб вплинути на курців, працівники «Жилкомсервісу» розвішують у під'їздах будинків таблички з нагадуванням про заборону куріння та зазначенням суми штрафів: від 51 до 270 грн і до 340 грн при повторному правопорушенні.

За словами Ірини Дряхлової, такі попередження вже розвішані приблизно в 7 тис. з 18 тис. під'їздів будинків міста Харкова. У планах підприємства - встановити попереджувальні таблички у всіх під'їздах.

Автор: Администратор сайта