Учасники АТО отримають знижку на товари у супермаркетах області

04.04.2018 13:35 Суспільство
Фото: pravda.com.ua Фото: pravda.com.ua
У регіоні реалізують проект «Соціальна картка учасника антитерористичної операції».

З 2018 року в торговельних мережах «Восторг», «Дігма» та «Ділайт» військовослужбовці, які проходили чи проходять службу на сході України та мають статус учасника АТО, можуть отримати знижки на всі товари в розмірі від 5 % до 8 %. Для того, щоб отримати знижку, необхідна лише картка «ПриватБанку». Про це повідомляє сайт ХОДА.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, ті учасники АТО, які мають картки «ПриватБанку», автоматично отримують знижку, розраховуючись ними. Оформлювати додаткові документи чи звертатися до органів соціального захисту не потрібно. Новою послугою вже користуються 8500 учасників АТО.

«В управліннях соціального захисту населення регіону на обліку знаходяться 13 тисяч учасників АТО. У найближчі два дні база буде доповнена ще громадянами, які мають статус членів сімей загиблих, – 256 осіб. Вони також матимуть право отримувати знижки», — розповів Юрій Шпарага.

Для того, щоб оформити картку, потрібні лише паспорт та ідентифікаційний код. Посвідчення учасника АТО надавати не потрібно, банк самостійно перевіряє, чи має людина відповідний статус. Про це повідомив керівник напрямку просування програм для бюджетних організацій ГРУ «ПриватБанку» в Харківській області Сергій Колпаков

За словами голови ГО «Всеукраїнська спілка ветеранів АТО правоохоронних органів» Олександра Ларіна, картка унікальна тим, що найближчим часом всі учасники АТО зможуть отримувати на неї соціальні виплати.

Читайте також: Необ’єднані втрати. На Харківщині охочих жити у громаді стає більше

Микола Мельник

Теги: