Українці можуть переказувати валюту за кордон з гривневого рахунку та без підтвердних документів

Promo
13.02.2019 11:58 Суспільство
З 7 лютого українці можуть здійснювати грошові перекази за кордон без додаткового документального підтвердження в сумі до 150 тис. грн на добу (еквівалент).

Як повідомила керівник напрямку грошових переказів ПриватБанку Марія Страшко, при цьому валютні перекази можна робити безпосередньо з гривневої картки або рахунку. Для відправки переказу також не потрібно обов’язково відкривати банківський рахунок.

— Тепер переказ за кордон або на валютну картку можна надіслати з гривневої картки, не відвідуючи обмінних пунктів, у режимі 24/7, – зазначила Марія Страшко. – Максимальний обсяг переказів без відкриття рахунку та додаткових підтверджень становить 150 тисяч гривень на добу в еквіваленті. 

Також згідно з новими правилами валютного регулювання для інвестицій у закордонні активи, придбання нерухомості за кордоном чи поповнення закордонного банківського рахунку українцям більше не треба оформлювати індивідуальні е-ліцензії. Для таких операцій у межах 50 тисяч євро на рік діють е-ліміти операцій.

За першу добу дії нових валютних правил у ПриватБанку було оформлено 23 е-ліміти, з яких 14 – на здійснення інвестицій за кордон та 9 – на розміщення коштів на закордонному банківському рахунку.

Читайте також: На Харківщині мають з'явитися нові ЦНАПи

 

Автор: Тетяна Лісна