Українці стали частіше купувати делікатеси

Українці стали частіше купувати делікатеси

Фото із соцмережі

Експерти пояснюють збільшення попиту на привізну їжу тим, що вона стала доступнішою

У нинішньому році українці вже з'їли більше імпортних продуктів, ніж за весь 2015 рік. Найбільший приріст — по овочах, морській рибі і рибних делікатесах, сирах і екзотичних горіхах. 

Ціни на ряд позицій навіть нижчі, ніж рік тому, хоча середньорічний курс долара виріс за 2016 рік більш ніж на 3,5 грн, або до 25,5 грн. Експерти пояснюють збільшення попиту на привізну їжу тим, що вона стала доступнішою: за рік середні заробітки піднялися на 18 %, а ціни на продукти — лише на 12 %. За їхніми прогнозами, така тенденція збережеться і в наступному році, - повідомляє Аграрне інформаційне агентство - повідомляє «Сегодня».

На думку директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, причина в тому, що люди, переживши кризу, повернулися до звички вживати вже в кінці зими молоду картоплю з Єгипту, а також нетрадиційну для нас капусту — брокколі, брюссельську, пекінську. Та й ціни на них серйозно впали порівняно з минулим роком, коли кіло брюссельської капусти коштувало до 50 грн замість середніх 30 грн, - повідомляє Аграрне інформаційне агентство. 

Більше купують імпортну рибу і морепродукти — кальмари, креветки і заморські горіхи — кокоси, кешью, хоча і те, і інше за рік трохи подорожчало.

Микола Мельник

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ