Укрзалізниця відмовилась вносити паспортні дані пасажирів у квитки

08.10.2013 14:14 Суспільство
http://dozor.kharkov.ua/ http://dozor.kharkov.ua/
Це суперечить законодавству України.

Державна адміністрація залізничного транспорту заявила , що на сьогодні не існує жодних законних підстав для реалізації ініціативи Департаменту транспортної міліції Міністерства внутрішніх справ щодо зазначення в залізничному квитку повних відомостей про пасажира, - пише “Обозреватель”.

“На сьогоднішній день реалізація ініціативи Міністерства внутрішніх справ вбачається неможливою через неузгодженість з чинним законодавством України " , - йдеться в листі "Укрзалізниці " у відповідь на пропозицію Департаменту транспортної міліції.

Укрзалізниця у своїй відповіді зазначає , що у частині п'ятій статті 6 Закону України " Про захист персональних даних " сказано , що обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей , визначених за згодою суб'єкта персональних даних , або у випадках , передбачених законами України , у порядку , встановленому законодавством.

Чинним законодавством України не встановлено необхідність внесення до квиток , який дає право на проїзд , повного імені та по батькові пасажира , серії та номера документа, що засвідчує його особу , а також не встановлено мета такої обробки . Крім того , для реалізації ініціативи Департаменту транспортної міліції необхідно розробити нове програмне забезпечення і пройти процедури реєстрації баз персональних даних відповідно до Закону України " Про захист персональних даних".

Джерело: Обозревателя
Автор: Администратор сайта