Унікальний архівний комплекс побудують на Харківщині

29.11.2013 15:44 Суспільство
http://voskresenskoe-pokrov.prihod.ru/ http://voskresenskoe-pokrov.prihod.ru/
Площа архіву складе 16 тис. кв.м, а розрахований він буде на 8 млн справ.

Про це сьогодні в ході прес-туру до Державного архіву Харківської області в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України повідомив заступник голови – керівника апарату ХОДА Василь Хома.

Це буде сучасний архівний комплекс ємністю зберігання близько 8 млн. справ. Площа архівних приміщень складе 16 тис. кв. метрів. За попередніми розрахунками вартість такого проекту 200 млн. грн. Для його будівництва Харківською міською радою виділено земельну ділянку площею 1,38 га по вул. Лосівська, 21.

- Ми розраховуємо на виділення коштів з державного бюджету. Нами вже направлені пропозиції до Кабінету Міністрів для того, щоб у бюджеті 2014 року були передбачені кошти на проектування та підготовчі роботи. Сподіваємося, що наша пропозиція буде врахована, і кошти будуть виділені. Будівництво такого архівного комплексу дасть можливість сконцентрувати документи Національного архівного фонду, які сьогодні зберігаються і в міських архівах, і в обласному. Також дуже важливо, щоб у цей архівний комплекс потрапили і особисті справи співробітників підприємств області. Сьогодні через відсутність вільних площ дійсно є проблема з прийомом цих документів. Завдяки будівництву нового сховища ми забезпечимо збереження документів на наступні 100 років, - сказав Василь Хома.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта