В автобусах Харкова з'явиться звуковий супровід

17.12.2015 07:00 Суспільство
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
Міські автобуси оснастять звуковим супроводом для слабозорих людей.

Мова йде про те, щоб з автобуса, який під'їжджає до зупинки, оголошувався номер його маршруту. Також необхідно зробити звукове оголошення зупинок для тих, хто їде в автобусі.

Такі плани на наступний, 2016, рік озвучили сьогодні, 15 грудня, на засіданні міського Комітету з доступності інфраструктури.

Харківська область посіла четверте місце в рейтингу регіонів України 

Як повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, комітет створено в 2007 році, і з того часу місто системно вивчає проблеми людей з особливими потребами.

«Ми продовжуємо облаштовувати пандуси у під'їздах. Це доступність житлових будинків, яка важлива і для мам з колясками, і для літніх людей, яким так легше підніматися. Ми живемо у великому місті, людям з особливими потребами потрібно в ньому пересуватися і відчувати себе комфортно, тому у нас вже працюють звукові світлофори, і їх установлення продовжиться. Крім того, нас дуже цікавить проблема міського транспорту. Департамент інфраструктури постійно моніторить цю проблему. Всі ці питання міська влада ставить на чільне місце, і ми намагаємося робити все можливе, щоб поліпшити життя харків'ян», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта