Дитячі табори Харківщини відвідає майже 200 тисяч дітей

28.05.2015 11:10 Суспільство
Фото: Віктор Кочетов Фото: Віктор Кочетов
Про це розповіла сьогодні під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова.

За її словами, в обласному та місцевих бюджетах на оздоровлення дітей виділено 165 млн грн.
- Це на рівні минулого року. І це дуже важливо, що ми змогли забезпечити літнє оздоровлення дітей на цьому рівні, адже з 2015 року Фонд соцстрахування та міністерства припинили фінансування оздоровчої кампанії, і нам доводиться проводити її власним коштом, - зазначила Лариса Козлова.

Зокрема, з обласного бюджету виділили в 4 рази більше коштів, ніж у 2014 році, на придбання путівок для соціально незахищених дітей: всього закупили 6000 путівок (у минулому році - 2330). Середня вартість путівки в оздоровчий табір становить майже 4500 грн, в санаторні заклади - більше 6500.

В 2015 році дітей в області прийматимуть 28 оздоровчих таборів. На сьогодні акти на відкриття отримали лише 4 з них. Інші, за словами Лариси Козлової, готові на 70-80 %. Втім, представники ДСНС, які брали участь у засіданні комісії, наголосили: акти відкриття вони не підпишуть, поки табори за забезпечать протипожежну безпеку.

- Ми рекомендували всім закладам звернутися до нас з проханням про перевірку. На сьогодні це зробили лише 18 закладів, 10 не перевірялися. У більшості перевірених закладів виявлено багато порушень - навіть до відсутності вогнегасників та інших засобів гасіння пожежі, - повідомив начальник управління державного нагляду та контролю ДСНС в Харківській області Сергій Колосовський.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта