Назвали найбільш кримінальні райони Харкова та області

31.01.2017 15:50 Суспільство
Фото: go01.ru Фото: go01.ru
Разом із тим, Харківщина займає лідируючі позиції серед областей України у викритті організованих злочинних груп.

Голова ХОДА Юлія Світлична и прокурор Харківської області Юрій Данильченко під час спільного брифінгу підбили підсумки роботи правоохоронних структур за 2016 рік та визначили пріоритетні напрямки на нинішній.

За словами Юрія Данильченка, кількість злочинів в минулому році збільшилася майже на чверть.

– На 23,5 % зросла кількість зареєстрованих злочинів порівняно з 2015 роком. У Харківській області один із найвищих по Україні показників злочинності – 50,5 тис. кримінальних правопорушень (186 злочинів на 10 тис. населення). Середній показник по країні – 138,6 злочинів на 10 тис. населення. Майже три чверті всіх злочинів складають кримінальні правопорушення проти власності – крадіжки, шахрайство, пограбування.

Найбільше зростання рівня злочинності спостерігається в Московському, Індустріальному, Немишлянскому, Шевченківському та Новобаварському районах міста Харкова. А серед районів області – у Барвінківському.

– На нинішній рік намічено багато цілей і завдань. Серед незаперечних пріоритетів – підвищення загального рівня розкриття кримінальних злочинів, протидія злочинності, в першу чергу в бюджетній сфері, запобігання порушенню земельного і лісового законодавства. І, безумовно, боротьба з корупцією на всіх напрямках, - додав Юрій Данильченко.

Разом із тим, за даними прокурора, наш регіон займає лідируючі позиції серед областей України у викритті організованих злочинних груп (ОЗГ).

– Протягом минулого року на території регіону правоохоронними органами було викрито вісім ОЗГ. Це один з кращих показників в країні, – зазначив Юрій Данильченко. - Також прокуратура продовжує захищати державні інтереси в судах. За позовами прокурорів суди відкрили провадження на загальну суму понад 180 млн грн. Це найкращий показник в Україні. Зокрема, за цими позовами у власність держави та територіальних громад повернуто земельних ділянок загальною площею понад 1500 га.

Крім цього в минулому році простежувалася позитивна тенденція щодо дітей.

Так, за 2016 рік правоохоронці захистили і відновили права понад півтори тисячі дітей. А рівень злочинності порівняно з 2015 роком серед неповнолітніх зменшився на третину.

За словами Юлії Світличної, ХОДА спільно з прокуратурою створить "гарячу лінію".

– Ми дійшли до спільної ідеї про створення "гарячої лінії", яка б дозволила реагувати на факти та скарги мешканців Харківської області. Це спільна повноцінна "гаряча лінія" органів прокуратури і Харківської обласної державної адміністрації, – наголосила Юлія Світлична. - Всі дії, які вживають органи державної влади на території області, мають бути направлені на забезпечення безпеки, правопорядку, захист прав і свободи людей, а також на підвищення рівня довіри до органів влади.

На ідеї жителів Харківщини виділять 50 мільйонів гривень

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта