В Харкові пропонують знизити тарифи ЖКГ за рахунок скорочення комунальників

25.06.2015 11:22 Суспільство
Фото: corruptua.org Фото: corruptua.org
Комунальні підприємства області об’єднають у багатофункціональні комплекси, які будуть надавати відразу кілька послуг.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. За його словами, отимізація комунальних закладів відбуватиметься відповідно до стратегії розвитку сфери будівництва та ЖКГ Харківської області.

- Створення багатофункціональних комунальних підприємств дозволить забезпечити єдиний підхід до системи управляння підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення, мінімізувати використання адміністративних та виробничіх ресурсів, зменшити кількість персоналу та фонд оплати праці, - пояснив Євгеній Шахненко.
На його думку, в кінцевому результаті це зможе привести до зниження деяких тарифів.
Сьогодні в області працюють 78 комунальних водопостачальних підприємств, 17 теплопостачальних, більше 100 підприємств, які займаються вивозом твердих побутових відходів, та 79 ЖЕКів.

Базою для створення багатофункціональних комплексів пропонують зробити майнові комплекси водопостачальних та теплових підприємств, які знаходяться у комунальній власності територіальних громад.
За словами Євгенія Шахненка, наскільки швидко вдасться реалізувати такі нововведення, залежить від готовності органів місцевого самоврядування сприймати реформи.

Ярина Смоленко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта