Вагу соціального хліба можуть зменшити на Харківщині. Подробиці

20.05.2014 13:56 Суспільство
http://provolyn.com/ http://provolyn.com/
У зв'язку з підвищенням цін на хліб у ХОДА запропонували розробити власний сорт соціального хліба.

Про це сьогодні у ході наради з питання стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів повідомила радник губернатора з економічних питань Марина Єпішина.

- У моєму розумінні це має бути білий, чорний хліб і батон, - сказала Марина Єпішина. - Рецептура не має бути змінена. Якість хліба не повинна погіршитися.

Які саме види хліба вважати соціальними, стане зрозуміло у ході анкетування, яке супермаркети у найближчий час проведуть серед населення. Крім того, пропонується також змінити вагу хлібин. Адже деякі люди не встигають з'їсти відразу кілограм хліба. Він черствіє, і його викидають.

Представники хлібозаводів заявили, що випікати той самий хліб, але меншої форми наразі технологічно досить складно. Тому скоріше за все хліб будуть просто різати і продавати половинками. Хто саме буде цим займатися — чи то супермаркети, чи хлібозаводи — ще не вирішили.

Керівники хлібозаводів Харківщини також поскаржилися на поставки борошна на соціальний хліб від Аграрного фонду. Так, за словами директора ПрАТ "Хлібозавод "Салтівський" Олександра Українського, наразі підприємство отримало 80 з 400 обіцяних тонн борошна, тобто лише 20 %. Крім того, збільшилися ціни на енергоносії, що також впливає на собівартість хліба.

У свою чергу директор Харківського відділення Аграрного фонду України Максим Оксеніч заявив, що затримки пов'язані з несвоєчасним замовленням борошна від хлібозаводів. Крім того, запаси зерна майже вичерпані, і для харківських підприємств необхідно завозити борошно з інших регіонів, зокрема, з Полтави і Сум. У той же час чиновник підкреслив, що ціна за тонну соціального борошна фіксована і становить 2896 грн.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта