Вальс заради життя. Виконують харківські студенти (ФОТО)

17.03.2014 11:51 Суспільство
Фото Інни Пирлик Фото Інни Пирлик
14 березня харківські студенти влаштували благодійний бал, на якому зібрали кошти на лікування онкохворих дітей.

На фоні політичних баталій, які нині відбуваються в Україні, студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого влаштували подвійне свято — благодійний бал, що мав на меті зібрати кошти для онкохворих дітей.

Сто пар протягом місяця разом з професійними хореографами вчилися вальсувати, аби потім продемонструвати свої вміння у бальній залі фешенебельного готелю.

Отож п’ятниця, вечір. Хлопці з досконалою виправкою у військовій формі, юнаки у смокінгах та дівчата у вечірніх сукнях у повну довжину зі святковими зачісками завершують останні приготування перед вальсом. Пари фотографуються та одягають вишукані маски, що додає образам загадковості та витонченості.



На обличчі другокурсника Дмитра Даценка, майбутнього працівника СБУ, та його подруги Олександри Харченко ані натяку на хвилювання, хоча вони і вперше на балу. Учасники розповіли, що після того, як побачили в університеті оголошення про проведення благодійного балу, відразу ж зацікавилися. Привабила можливість допомогти дітям і водночас побувати на справжньому балу. Зізнаються, що раніше ніколи не танцювали вальс, навчилися вже під час репетицій.

- Приваблює атмосфера балу. У сучасному житті не вистачає такої романтики, - каже Дмитро. - У нас були хороші вчителі. Жаль, що все це закінчується.

А от студентка військово-юридичного факультету другокурсниця Альбіна Таран та її друг Сергій Гмиря раніше вже займалися танцями. Вони із задоволенням весь цей місяць готувалися до вальсу.

- На заняттях було весело. Остання наша репетиція пройшла сьогодні на площі Свободи о 6:30 ранку (14 березня. — Авт.) в спортивних костюмах. Ми востаннє з нашою групою "прогнали" наш танець і випили разом кави, - розповідає Альбіна. - Таким чином вирішили урізноманітнити наші спогади про цей день. Було дуже весело і цікаво.



Дівчина зізнається, що вперше придбала собі сукню у повну довжину, раніше не носила такого вбрання.

- Це вперше в житті я на такому заході. Перш за все, я хотіла допомогти дітям, так як це благодійна акція. І у той же час, бал — це цікавий світський захід, який не проходить щодня, - розповідає Альбіна.

Свої вміння студенти продемонстрували уже в бальній залі готелю, виконавши кілька танців.
Зі сцени бального залу молодь привітали медики, чиновники та керівництво університету.

Як розповів “СК” один з організаторів заходу Олексій Курцев, хоча акція така проходила вперше, проте традицію благодійних балів планують продовжити наступного року. Так, цього року вдалося зібрати щонайменше 10 тис. грн. Адже кожна пара сплатила по 100 грн за участь. Крім того, у кінці балу пройшов аукціон, на якому гості купували картини студентів. Виручені кошти також підуть на лікування дітей. Також кожен охочий міг кинути гроші у спеціальну скриньку.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта