Ватажка банди затримали при спробі збути партію зброї

20.05.2015 08:58 Суспільство
Фото: http://3monety.ru Фото: http://3monety.ru
В середині травня цього року прокуратурою області направлено до Харківського районного суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, яка займалася виготовленням та торгівлею зброї.

Керівником злочинного товариства виявився 57-річний харків'янин, котрий організував при громадській організації Слобідського козацтва підрозділ «Пошук» - учасники займалися пошуками вогнепальної зброї та вибухових пристроїв у місцях бойової слави козацтва та бойових дій, які проходили під час війни, - про це розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко під час прямою лінії в редакції "СК". 

За його словами, у злочинне угруповання входили також його син і знайомий. Крім того, до розкопки залучалися ще 4 людини. Знахідки «умільці» реставрували і доводили до бойової готовності, після чого реалізовували. З липня по січень 2014-2015 року учасники згаданої організації збули 1,2 тисячі гвинтівочних патронів до нарізної стрілецької зброї на суму 6 тис. грн, 32 корпуси гранат вартістю 20 тис. грн та семизарядний пістолет «Наган» за 5,4 тис. грн

Організатор злочинної групи був затриманий 20 січня під час спроби продати карабін маузер.
В рамках кримінального провадження було проведено ряд обшуків за місцем проживання кожного з фігурантів. Правоохоронці знайшли спеціальне обладнання для реставрації зброї, майже 2,5 тис. патронів, ємності з порохом, 10 корпусів від гранат Ф-1 із загальним вмістом тротилу до 1 кг і два пістолети. Наразі проводиться слідство. Порушникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта