Вечірня торгівля алкоголем у Куп'янську на межі зникнення

11.11.2016 15:30 Суспільство
Фото: golos.ua Фото: golos.ua
З таким проханням звернулися до місцевих чиновників небайдужі громадяни та воїни АТО.

На офіційному сайті Куп'янської міської ради оприлюднено проект рішення про обмеження торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями і пивом.

За словами заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Письмакова, це зроблено за проханням небайдужих громадян та воїнів АТО.

– Є звернення від громадян і воїнів АТО, які просять обмежити продаж алкоголю з 22-00 до 10.00. І ми належним чином зреагували на це звернення. Своє прохання вони мотивують зростанням злочинності, правда, без надання статистичних даних, та турбуються за здоров'я підростаючого покоління, – розповідає Володимир Письмаков.

Так торгівлю горілкою, вином, коньяком та іншими алкогольними й слабоалкогольними напоями буде щоденно заборонено в стаціонарних магазинах та кіосках з 22.00 години вечора і до 10-00 ранку, враховуючи вихідні і свята. Таке обмеження буде діяти в Куп'янську, Ківшарівці та Куп'янську- Вузловому.

Заборона не буде стосуватися закладів ресторанного господарства. Тобто у ресторанах, кафе та інших подібних закладах спиртне будуть продавати, як і раніше.

Тепер, щоб громадскість домоглася свого, цей проект рішення мають узгодити та затвердити на сесії міськради.

– Це рішення повинні розглянути депутати на найближчій сесії Куп'янської міськради, яка, за моїми припущеннями, відбудеться 25 листопада, але поки вона ще не призначена. На цій же сесії проект можуть не тільки розглянути, а й прийняти, після чого всіх осіб, які займаються торгівлею алкогольними та слабоалкогольними напоями, сповістять про це. Потім за регламентом дається до 10 днів, аби це рішення зареєструвати, поставити печатки та інше. Після чого протягом двох днів попереджають цих осіб, що діють такі обмеження. І ось після цього вони повинні будуть припинити торговлю спиртним у зазначений рішенням час, - розповідає Володимир Письмаков.

За словами заступника мера, за цим будуть стежити правоохоронці, волонтери та громадські організації. Виявленим правопорушникам загрожує штраф. Якщо на таких горе-підприємців не подіють грошові стягнення, то за систематичні порушення вони можуть втратити ліцензії на торгівлю спиртними напоями.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта