Величезні збитки виявлено в ході перевірки дорожньої служби на Харківщині

27.02.2017 11:22 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби провели ревізію дочірнього підприємства «Харківський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

У ході перевірки аудитори виявили порушення, що призвели до втрат на загальну суму 7 млн 511 тис. грн.

Зокрема, ДП «Харківський облавтодор» у травні 2013 року, не маючи джерел фінансування, необґрунтовано покрило витрати іншої юридичної особи – Служби автомобільних доріг у Харківській області. За рахунок власних коштів облавтодор оплатив підряднику роботи з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, які не були прийняті Службою автомобільних доріг у Харківській області, в загальній сумі 5 млн 140 тис. грн.

Крім того, нарахування та непред’явлення ДП «Харківський облавтодор» пені під час подавання позовів до суду за несвоєчасну оплату робіт та товарів за договорами щодо виконання дорожніх робіт та договорами постачання, укладених з шістьма контрагентами, призвело до недоотримання доходу підприємством у вигляді штрафних санкцій на загальну суму понад 682 тис. грн. Також підприємство недоотримало фінансові ресурси за майно, яке знаходиться у користуванні за укладеними договорами, на суму понад 665 тис. грн. Про це повідомляє сайт ХОДА. 

Також ревізією встановлені факти оплати за завищеною вартістю та в завищених обсягах виконаних ремонтно-будівельних робіт автомобільних доріг, послуг з перевезення товарно-матеріальних цінностей та послуг з електропостачання, факти зайвих виплат заробітної плати та надання благодійної допомоги при збитковій діяльності тощо. Через це підприємство зазнало втрат на 951 тис. грн.

За результатами ревізії було забезпечено відшкодування фінансових порушень на загальну суму понад 190 тис. грн.

Директору підприємства спрямували вимогу щодо повного усунення порушень та притягнення винних осіб до відповідальності.

Про факти порушення фінансової дисципліни поінформовано Державну службу фінансового моніторингу України, правоохоронні органи та органи державної фіскальної служби.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта