Ветерани АТО отримали земельні ділянки

27.03.2017 15:00 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
24 березня учасники АТО отримали накази на отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства в Дергачівському та Красноградському районах.

176 ветеранів АТО отримали земельні ділянки. Як пояснив начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок, отримання цих наказів - 90% справи. Тепер ветеранам залишилося лише оформити право власності в реєстраційній службі або у нотаріуса - кому як зручно.

«Хлопцям потрібна підтримка держави. І земля - один із способів такої підтримки. Разом з Харківською облдержадміністрацією наше управління моніторить ситуацію, щоб все робилося швидко і з мінімумом відмов. Зазвичай учасники бойових дій звертаються до наших місцевих підрозділів у районах, деякі — безпосередньо до обласного. Але куди б не звернулися, ми завжди прагнемо, щоб був позитивний результат», - розповів Євген Оберемок.

Командир 2-го взводу роти «Східний корпус» Ігор Мартиненко, який отримав наказ на виділення 1,75 га землі в районі села Піщанка, розповів, що вже їздив на місце подивитися на ділянку.

«Земля хороша, поруч є селище, озеро, ліс, до ділянки є зручний під'їзд. Важливо й те, що всі земельні наділи бійців «Східного корпусу» знаходяться поруч», - зауважив командир.

«Плануємо займатися спільно сільськогосподарською діяльністю. Земля нами не розглядається як товар для продажу, - розповів боєць «Східного корпусу» Ігор Пушкарьов. - Сам процес від подачі заяви до видачі був недовгим, незважаючи на те, що дуже багато «атошників» подавали заяви, і з кожним потрібно було працювати. Всі задоволені».

Працювати на землі закликає ветеранів і радник голови ХОДА з питань взаємодії з ветеранами та учасниками АТО Олександр Сергєєв.

«Володар земельної ділянки має право розпоряджатися нею, як хоче, але ми просимо учасників бойових дій не продавати ділянки, вкладати в них сили й душу, організовувати кооперативи, вносити землю в генеральні плани забудови, - закликає Олександр Сергєєв. - Ветерани зможуть там будуватися, і на цих ділянках ще будуть жити їхні діти і внуки».

Довідка. До Головного управління Держгеокадастру в Харківській області учасники АТО подали 5963 заяви на оформлення земельних ділянок.

Управління надало 5381 дозвіл на розробку документації із землеустрою, на загальну площу 6767,9949 га.

Головним управлінням прийнято 3138 наказів про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 3139 земельних ділянок загальною площею 3643,1355 га.

З них:

- 1294 земельні ділянки - для ведення садівництва площею 155,2873 га;

- 1845 земельних ділянок - для ведення особистого селянського господарства площею 3487,8482 га.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта