Вибухівки і крадії: напади на Південну залізницю зросли

04.06.2015 12:03 Суспільство
Фото: http://ua-travelling.com/ Фото: http://ua-travelling.com/
За півроку утричі зросла кількість зазіхань на інфраструктуру Південної залізниці.

За даними прес-служби Південної залізниці, із початку року зареєстровано 18 випадків несанкціонованого втручання в діяльність Південної магістралі. Цей показник зріс майже на третину порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 - Викрали трансформатори та пристрої сигналізації з цинтралізації та блокування (СЦБ). Крадіжок залізничного полотна, наприклад, рейок тощо цього року не було, - повідомила у відділі зв’язків із громадськістю Південної залізниці Ірина Гаманенко. 

Такі випадки розкрадання елементів інфраструктури залізниці у свою чергу призводять до затримки у русі поїздів, та головне - створюють загрозу безпеці руху та здоров'ю людей. Через це залізничникам довелося затримати 30 поїздів на 48 годин.

Так, упродовж січня-травня на Південній магістралі сталося 9 таких випадків (у минулому році у такий же період - один випадок).


Крім того, протягом півроку залізничники зафіксували 2 випадки повідомлення про встановлення вибухового пристрою на станціях (що не підтвердилося), 6 випадків виявлення вибухових пристроїв у рухомому складі чи на об'єктах інфраструктури та 1 випадок повідомлення про встановлення вибухового пристрою в рухомому складі.

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта