Військові навчання для резервістів пройдуть в Харківській області

04.01.2017 09:36 Суспільство
Фото: dyvys.info Фото: dyvys.info
Збори з резервістами першої черги 53 ОМБР проводитимуться з 17 січня по 15 лютого.

Мета навчань - удосконалення майстерності мобілізаційних ресурсів за військово-обліковими спеціальностями, пояснили в Харківському обласному військовому комісаріаті.

«До зборів залучаються придатні за станом здоров’я та за морально-діловими якостями військовозобов’язані, які проходили військову службу в цій або в інших військових частинах та були звільнені протягом 2014–2016 років. Виняток - ті, хто брав участь у навчальних зборах у 2016 році», - уточнили в обласному військкоматі.

Підготовку заплановано провести у два етапи. Перший – у навчальних центрах і на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах. Другий етап проходитиме на базі основних бойових штатних підрозділів бригади.

«Під час навчальних зборів резервісти отримають можливість зустрітися зі своїми бойовими товаришами, удосконалити військові навички, практично виконати стрільби з бойової зброї та техніки», - зауважили в обласному військкоматі.

Крім того, по закінченню зборів кожен резервіст отримає 5-7 тис. грн (в залежності від військового звання). Ті, хто виконає програму зборів, додатково отримають за підсумками року ще 1,6 - 2,8 тис. грн. Працюючі резервісти отримають середньомісячну заробітну плату на підприємстві за той час проходження навчань . Безробітні отримають одну мінімальну заробітну плату в розмірі 3,2 тис. грн.

На весь період виконання обов’язків служби у військовому резерві резервістам гарантується збереження робочого місця, державне страхування та безкоштовне медичне забезпечення, - повідомили у ХОДА.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта