Вітри, дощі й похолодання йдуть на Харківщину

17.09.2019 08:30 Суспільство
Фото: volgograd.kp.ru Фото: volgograd.kp.ru
З кінця минулого тижня в області помітно змінилася погода – похолодало і було вітряно. Найближчими днями ця тенденція зниження температури продовжиться, також очікуються дощі з грозами. Однак, за словами синоптиків, метеорологічна осінь на Харківщині поки що не настала.

Похолодання і сильний вітер прийшли в Харківську область 15 вересня. Саме цього дня, за словами чергового синоптика Харківського гідрометцентру Галини Меліхової, регіоном пройшов холодний фронт, який вплинув на зниження температури. Така тенденція буде спостерігатися найближчими днями, крім того, пройдуть дощі з грозами.

– 17 вересня очікується проходження холодного фронту з північного заходу. У зв’язку з цим буде хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Удень у південній половині області очікується невеликий дощ. Вітер буде західним, 9–14 м/с. Удень по області очікується до 21 градуса тепла, – розповіла Галина Меліхова.

Мінливу хмарність, короткочасні дощі, місцями грози та зниження температури повітря кожного дня синоптики обіцяють до кінця цього робочого тижня. А 18 вересня вранці та вдень ще й буде вітряно – очікуються пориви 15–20 м/с. До 21 вересня денна температура повітря поступово знизиться до +12...+17 °С. Цими днями очікуються й найхолодніші ночі поточного тижня – 2–7 градусів тепла.

– Метеорологічна осінь ще не прийшла, оскільки середньодобова температура у нас зараз близько норми – 15 градусів тепла. Поки у нас є коливання і в один, і в інший бік. Погода цілком властива для цієї пори року, – каже Галина Меліхова.

Синоптики Харківського гідрометцентру поки не можуть сказати, коли очікувати бабиного літа. А ось доктор фізико-математичних наук у галузі метеорології Вазіра Мартазінова, як передає РБК-Україна, вважає, що Україну очікують кілька теплих днів у кінці наступного місяця, після 20 жовтня.

Читайте також: Дрібні монети виведуть з обігу в Україні