Водіїв Харківщини попереджають про зміни на дорогах

26.11.2018 12:00 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
26 та 27 листопада на автошляхах 15 областей, у тому числі - Харківської, очікується ускладнення погодних умов.

За прогнозами УкрГідрометцентру, 26 листопада та протягом доби 27 листопада у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях, на півдні Тернопільської, Хмельницької, на півночі Одеської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей очікується ускладнення погодних умов: сніг та мокрий сніг, місцями сильний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см.), на дорогах ожеледиця. В окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледиця. 

Як уточнили у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, у вівторок, 27 листопада слід очікувати хуртовину з поривами вітру 15 – 20 м/с. Температура повітря 26 листопада складатиме від -2 градусів до +3, 27 листопада — зниження температури протягом доби до 0.. – 5 градусів. Далі температура падатиме до  -5..-12 уночі та 0.. -6 градусів удень.

Національна поліція України та ДСНСУ звертається до водіїв з проханням утриматися від поїздок у ці дні. У випадку їхньої необхідності – бути уважним за кермом, дотримуватися безпечної швидкості руху, контролювати технічний стан свого транспортного засобу. 

Патрульні радять, якщо негода застала водія у дорозі – зупинитися на найближчому майданчику для відпочинку (комплексі дорожнього сервісу) та дати можливість снігоприбиральній техніці ліквідувати наслідки погіршення погодних умов.

 

Читайте також: Дорожники розповіли, де завершили на цей рік ремонти. Фото

Автор: Максим Грек