Воєнний стан: що за цей час змінилося на Харківщині

27.12.2018 14:30 Суспільство
Фото: uezd.com.ua Фото: uezd.com.ua
В ХОДА запевняють, що підготували укриття, яке вмістить 100 % населення.

26 грудня було скасовано воєнний стан, який тривав протягом місяця в 10 областях України. Що за цей час змінилося на Харківщині, розповіли на підсумковому брифінгу у Будинку рад.

 — Було реалізовано комплекс заходів, що спрямовані на покращення та забезпечення обороноздатності країни в цілому, так і Харківської області. Хочу зазначити, що загроза нікуди не поділася. Вжитими заходами була надана можливість дати гідну відсіч і зупинити будь-які ворожі прояви, — зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

За його словами, ситуація на Харківщині повністю контрольована, як і на кордоні з Росією. Під час воєнного стану харківські прикордонники не пропустили на територію України 110 осіб, переважна більшість з яких чоловіки.

 — Ситуація на кордоні абсолютно стабільна. Пропускають тих, хто йде з добрими намірами і не виникає питань до мети візиту, — підкреслив Олексій Максимов.

Також чиновник зазначає, що на Харківщині багато патріотів, готових в будь-який час стати на захист своєї країни. Так, під час проведення зборів резервістів до військкоматів прийшло набагато більше громадян, ніж було потрібно.

 — В навчаннях взяли участь понад 500 резервістів першої черги і понад 3,5 тисячі резервістів другої черги, — розповів військовий комісар Харківської області Юрій Калгушкін. —  Після зборів з бригадою територіальної оборони вже підписали контракт для проходження служби у військовому резерві 30 військовозобов’язаних, ще близько 60 військовозобов’язаних наразі оформлюють документи для підписання контракту.

Військовий комісар подякував райдержадміністраціям і ХОДА, які допомогли провести ці збори.

 — Практично всі РДА взяли участь в забезпеченні навчальних зборів — транспортом, харчуванням тощо. Це понад 300 тисяч гривень, — зазначив Олексій Максимов.

Представник ХОДА також повідомив, що були перевірені усі укриття на Харківщині.

 — Перевірили все, привели до робочого стану і на те населення, що підлягає укриттю, у нас є 100 % забезпечення, — запевнив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА.

Читайте також: Згадати все: топ-10 подій Харківської області у 2018 році

Андрій Соха