Воїнам АТО виділили мільйони на придбання житла

08.12.2016 10:15 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
На надання підтримки учасникам АТО на будівництво та придбання житла (поліпшення житлових умов учасників АТО) до кінця цього року виділили 16,25 млн грн.

Відповідне рішення прийняли депутати Харківської облради на пленарному засіданні 8 грудня.

А саме із обласного бюджету виділили 6,50 млн грн, із інших джерел — 9,75 млн грн.

Дія програми розрахована на три роки. Так, у 2017-му на ці справи мають піти 32,50 млн грн, така сама сума закладена і на 2018 рік (по 13 млн грн із обласного бюджету, решта — із інших джерел). Таким чином на три роки у програмі закладено 81,25 млн грн для  поліпшення житлових умов учасників АТО.

- Найважливішою проблемою області, на розв’язання якої спрямована Програма, є низький рівень забезпеченості населення області, зокрема, учасників антитерористичної операції, житлом і, як наслідок, наявна потреба у поліпшенні житлових умов населення. Треба мати на увазі, що у випадку вирішення житлової проблеми учасників антитерористичної операції, разом з нею вирішується проблема і для інших членів родини – батьків, молодшого покоління. Низький рівень забезпечення учасників антитерористичної операції обумовлений такими причинами:

– ринок житла, що діє на цей час, доступний переважно для громадян з високим рівнем доходу, які спроможні сплатити вартість комерційного житла і самостійно вирішити свої житлові проблеми;

– кредити комерційних банків (внаслідок їх значної вартості) є недоступними для більшості учасників антитерористичної операції, - ідеться у документі.

Нагадаємо, КВАРТИРИ У НОВОБУДОВАХ ХАРКОВА ТА ОБЛАСТІ ПООБІЦЯЛИ УЧАСНИКАМ АТО


Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта