Харківські атовці отримають допомогу в будівництві житла

18.10.2019 09:00 Суспільство
Фото: Район Луцьк Фото: Район Луцьк
На Харківщині підтримку в будівництві житла отримають майже шістдесят захисників України.

За інформацією Харківської облради, на будівництво житла з обласного бюджету було передбачено співфінансування у розмірі 15 мільйонів гривень – 40 % розрахункової вартості на одного учасника в обласній Програмі надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки.

Відповідно до умов програми, частка учасника має скласти не менше 60 % від вартості індивідуального житлового будинку чи квартири в багатоквартирному житловому будинку, що знаходиться в стадії будівництва.

Читайте також: Харків'янам частково компенсують відсотки по кредитах на житло

Під час попереднього засідання комісії для участі в обласній Програмі з надання підтримки учасникам антитерористичної операції для придбання житла було затверджено 74 кандидати.

– Однак за різними причинами, в тому числі через відсутність можливості внести 60 % від вартості житла, договори було укладено із 43 учасниками на суму майже 11 мільйонів гривень. А залишок нерозподілених коштів у розмірі майже 3 мільйони гривень буде перенаправлено для інших кандидатів, якими ми сьогодні доповнюємо список учасників, – розповів директор Харківського регіонального управління Держмолодьжитла Олександр Вензель.

Після сьогоднішнього обговорення члени комісії погодили наданий обласною громадською організацією «Спілка ветеранів АТО» список з п’ятнадцяти кандидатів на участь в обласній Програмі надання підтримки для  придбання житла.