Харківських резервістів почали відправляти на збори

04.12.2018 09:00 Суспільство
Фото: unian.ua Фото: unian.ua
Протягом тижня до військових частин ЗСУ буде відправлено 400 резервістів першої черги.

Збори резервістів, командно-штабні тренування з територіальної оборони та початок роботи штабів тероборони. Такі заходи впроваджує Харківщина у зв’язку з дією в регіоні воєнного стану.

За словами військового комісару Харківського обласного військового комісаріату Юрія Калгушкіна, з 3 грудня почали працювати штаби районів територіальної оборони та штаб територіальної оборони області. Планується 4 та 5 грудня провести командно-штабні тренування з територіальної оборони. Також до військових частин України Харківщина вже відправила першу групу військовозобов’язаних оперативного резерву 1-ї черги (ОР № 1).

– Протягом цього тижня кожного дня будуть здійснюватися відправлення до військових частин ЗСУ. Військовозобов’язані оперативного резерву 1-ї черги – це ті, хто, починаючи з 2014 року, проходив службу в зазначених військових частинах на тих посадах, на які вони й призиваються (вік – до 40 років). Навчальні збори передбачено провести строком до 15 діб, – пояснив під час брифінгу в ХОДА Юрій Калгушкін.

Він зазначив, що цього тижня планується відправити до військових частин близько 400 військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги. І протягом двох тижнів до 22 грудня буде проведено одноденні перевірочні збори з особовим складом бригади територіальної оборони.

Щодо військовозобов’язаних резерву другої черги (ОР № 2), то ними будуть комплектуватися підрозділи територіальної оборони, у тому числі й окрема бригада територіальної оборони.

– Тобто бойові військові частини – це ОР № 1, а підрозділи забезпечення, підрозділи тероборони – ОР № 2 (це ті військовозобов’язані, які раніше проходили військову службу до 2014 року або не проходили її, вік – 40–55 років), - зазначив головний воєнний комісар Харківщини.

Також він підкреслив, що наразі до комісаріатів прибуло на 30 % більше резервістів від необхідної норми. Навчальні збори для резервістів першої черги здебільшого проходитимуть на території сухопутної зони оперативного командування «Схід» – Харківська, Запорізька та Дніпропетровська області, а також на двох загальновійськових полігонах ЗСУ (Чернігівська та Житомирська області). А от навчальні збори для резервістів другої черги проходитимуть винятково на території Харкова та області.

Читайте також: Прикордонники не пустили в Україну понад дві сотні росіян

Андрій Соха