Харків'янам нададуть пільгу для поїздок в область

04.05.2018 16:00 Суспільство
Фото: youtube.com Фото: youtube.com
Про це 4 травня повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

За його словами, для перевезення пільговиків-харків'ян, які мають земельні ділянки в садових товариствах Харківського і Дергачівського районів, міський бюджет передбачив певну субвенцію. Євген Водовозов уточнив, що на території цих двох районів області існує кілька садівничих кооперативів, наприклад, «Фронтовик», «Ветеран» та інші, і земельними ділянками в них користуються харків'яни. До цих садових товариств на кількох маршрутах з квітня по жовтень курсують автобуси. На ці конкретні маршрути міський бюджет і передбачив спеціальну субвенцію для забезпечення людей проїздом. Зараз проводиться персоніфікація системи перевезення громадян пільгових категорій.

У той же час жителі Харківської області користуються пільговим проїздом за старою системою, поки не запрацює система єдиного електронного квитка «E-ticket». При цьому віце-мер зазначив, що громадам області потрібно вести діалог з містом про пільги на проїзд вже зараз. Міським і селищним радам необхідно провести персоніфікацію пільговиків, виділити на ці цілі кошти, укласти з комунальними підприємствами угоди, замовити потрібну кількість поїздок і отримати електронні картки у себе в населених пунктах. Про це повідомили у Харківській міській раді.


На сьогодні в Харкові місцеві пільги, в тому числі пільгу безкоштовного проїзду, отримують близько 700 тис. осіб, на компенсацію всіх місцевих пільг у 2018 році в міському бюджеті передбачено близько 1 млрд грн.


Микола Мельник