Хто з жителів області отримає матеріальну допомогу

15.07.2018 16:12 Суспільство
Понад 300 звернень було розглянуто профільною комісією Харківської облради.

Комісія з питань надання одноразової адресної грошової допомоги розглянула 346 звернень жителів Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. За результатами розгляду заяв з обласного бюджету на потреби людей буде направлено 2,4 мільйона гривень.

Допомогу отримають жителі області, що потребують вартісного хірургічного втручання, зокрема із заміни кришталика при катаракті, з ендопротезування, стентування, при онкозахворюванні, лікуванні дітей. Також кошти будуть надані постраждалим від пожежі, на відшкодування витрат і для вирішення соціально-побутових питань. Так само одноразову матеріальну допомогу було надано 18 учасникам зони АТО. Максимальний розмір одноразової адресної грошової допомоги складає 20 тисяч гривень.

Комісія враховувала матеріальний стан заявника та умови, в яких людина проживає, а також доходи на одного члена сім'ї. Часто стикаємося із ситуацією, коли люди не показують свої доходи, розповіла «СК» голова постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмила Немикіна.

Разом з цим вона зазначила, що на найближче пленарне засідання сесії готується внесення змін до положення програми «Соціального захисту населення Харківської області». Якщо депутати підтримають зміни, то адресна матеріальна допомога надаватиметься тільки тим людям, які зможуть підтвердити свої доходи.

Читайте також: Бабаївський Онєгін і його кохання

Юлія Міронюк