Хуртовина на Харківщині — на дорогах десятки машин борються з заметами. Відео

09.01.2019 10:40 Суспільство
http://kh.ukravtodor.gov.ua http://kh.ukravtodor.gov.ua
8-9 січня на Харківщині сніжні хуртовини та морозна температура.

Попри сильний снігопад, який розпочався вночі 8 січня, за повідомленням Служби автомобільних доріг у Харківській області, станом на 10 годину ранку 9 січня, проїзд автотранспорту забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування державного значення області.

«Протягом доби на дорогах області працювало 142 одиниці спецтехніки. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано: 545 м3 піщано-соляної суміші та 4 тонни технічної солі. Виконувались роботи з ліквідації переметів, розширення проїзної частини від снігу, а також роботи з оброблення протиожеледними матеріалами доріг державного значення», - відзвітували у САД. 

У Харкові, за даними міськради, сьогодні працює 134 одиниці снігоприбиральної техніки. Також 127 робітників прибирають від снігу пішоходні переходи, понад 470 робітників і близько 50 одиниць техніки - міські парки та сквери. 

За даними прес-служби Харківської облдержадміністрації, відключень електроенергії по районах області немає, усі об'єкти громадської інфраструктури працюють у штатному режимі.

Прогноз погоди на 9 січня такий: сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря: вночі -6°С -11°С морозу, вдень -3°С -8°С морозу.

Дорожники у разі ускладнення погодних умов просять водіїв великовагового транспорту по можливості обмежити пересування автомобільними дорогами у період негоди та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту.

У САД наголошують, що,  коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази. Просять із особливою обережністю рухатися по мостах та естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань. 

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонувати можна за номером диспетчера 336-77-00.

Читайте також: У яких районах області відкрили спортивні зали, майданчики та басейни