Як економити на комуналці, якщо позбавили державної пільги

18.08.2015 06:45 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Громадяни, які втратили право на отримання державних пільг на оплату житлово-комунальних послуг, можуть оформити субсидію

Про це 17 серпня, повідомила журналістам заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, громадян деяких категорій позбавили державних пільг, але не права на отримання субсидії. Заступник міського голови зазначила, що людям не потрібно панікувати, а слід звернутися в районні управління праці та соціального захисту, щоб розібратися в ситуації. Світлана Горбунова-Рубан підкреслила, що особливої фінансової різниці при отриманні субсидій або пільг немає. Також вона нагадала, що місто, зі свого боку, місцеві пільги на оплату послуг ЖКХ не відміняло.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні почав діяти новий Порядок надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг. Тепер соціальну підтримку основній масі пільговиків надають залежно від суми доходів усіх членів сім'ї. Згідно з новим Порядком, сукупний середньомісячний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не повинен перевищувати 1710 грн, в іншому випадку пільговик втрачає право на державну допомогу.

З категоріями громадян, для яких державна пільга збережена, можна ознайомитися тут.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта