Як на Харківщині перевірятимуть якість продуктів

16.04.2018 16:25 Суспільство
Фото: nuft.edu.ua Фото: nuft.edu.ua
В планах Держпродспоживслужби до кінця року перевірити близько 600 підприємств.

Перевірятимуть операторів ринку, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва харчових продуктів, громадського харчування, а також тих, які здійснюють транспортування, зберігання, реалізацію та роздрібну торгівлю харчових продуктів. Про це «СК» повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області.

Інспектори перш за все звертатимуть увагу на ведення записів щодо безпечності харчових продуктів, гігієнічні вимоги до потужностей, де здійснюється виробництво або обіг харчових продуктів, гігієнічні вимоги до приміщень, де обробляється або переробляється продукція, та персоналу, а також на гігієнічні вимоги транспортних засобів тощо.

Відповідно до пункту 7 статті 18 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (набрав чинності з 4 квітня 2018 року. – Ред.) всі перевірки здійснюватимуться виключно із застосуванням актів державного контролю. Він має затверджений перелік питань з посиланням на конкретну вимогу законодавства.Тож від себе інспектор не зможе нічого додати.

У квітні 2018 року згідно з планом на Харківщині перевірять 68 операторів ринку, що здійснюють господарську діяльність у сфері громадського харчування, реалізації харчових продуктів, виробництва харчових продуктів та агропродовольчих ринків, а до кінця року – 596 представників харчового бізнесу.

Читайте також: Як новий проєвропейський закон захистить харчову безпеку українців

Андрій Соха