Як переселенці роботу у Харкові шукали (ФОТО)

22.10.2015 14:43 Суспільство
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
Понад сорок роботодавців та півтори тисячі здобувачів зустрілися сьогодні на “Ярмарку вакансій для переселенців”.

Сьогодні у VIP-секторі стадіону “Металіст” було людно. Близько півтори тисячі переселенців із зони АТО прийшли сюди в надії знайти роботу, отримати нові знання та корисні контакти.

Захід відбувся завдяки тісній співпраці благодійних фондів та організацій, Харківського обласного центру зайнятості й облдержадміністрації.

 

- Влада зацікавлена підтримувати людей, щоб вони мали роботу, були зайняті чимось, приносили користь регіону, а не робили від безділля щось протизаконне, - наголосив т. в. п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко.

Він зазначив, що на Харківщині діє програма з компенсації роботодавцям витрат на оплату праці прийнятих на роботу переселенців.

 

Співпраця влади, державних органів з волонтерами та громадськими організаціями дозволяє ще більше розширити можливості з працевлаштування.

- Міжнародні донори можуть виділити кошти на фінансування соціально значущих проектів, одним з яких і є Ярмарок вакансій «Кар'єра для нового життя», - підкреслив директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

На запрошення організаторів відгукнулися 45 компаній-роботодавців, різної форми власності та з різних сфер діяльності. Пропонувалися вакансії лікарів, вчителів, бухгалтерів, менеджерів, інженерів і багато інших професій.

Якщо людина і не знайшла собі роботу під час заходу, але відвідала його, оцінила свої можливості, поспілкувалась з роботодавцями, зорієнтувалась на ринку праці, це вже результат нашої спільної роботи, результат “Ярмарку вакансій”. Хоча ми сподіваємось, що всі ті, хто бажав працювати, обов’язково щось для себе знайшли, - вважає координатор з питань пошуку роботи “Станція Харків” Катерина Стрельченко.

Переселенці ознайомлювались з потребами сучасного ринку праці та соціальними послугами, які надає державна служба зайнятості. У неформальному спілкуванні з роботодавцями дізнавались про специфіку та умови праці в тій чи іншій організації, підбирали місця для тимчасової та постійної роботи. Їх увазі пропонувалось 33000 вакансій в цілому по Україні, більше 2000 вакансій по Харківській області, у тому числі 1700 - по м. Харкову, серед яких були і пропозиції з житлом. Безпосередньо на заході було представлено більше 700 вакансій. За попередніми підрахунками кількість учасників заходу перевищила 1500 осіб.

Мирослава Кольцова

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта