Як підзаробити безробітному на Харківщині. Коментар центру зайнятості

18.08.2014 09:12 Суспільство
http://focus.ua/ http://focus.ua/
Цього року в громадських роботах взяли участь більше 15 тис. мешканців області.

Як розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, цього року на проведення громадських робіт в регіоні виділили 5,6 млн грн. Це є кращим результатом в Україні і майже на 1 млн грн перевищує минулорічний показник.

- Найбільш поширеними видами громадських робіт сьогодні залишаються благоустрій і озеленення територій населених пунктів, кладовищ, зон відпочинку, придорожніх смуг, виконання підсобних робіт при проведенні ремонтів закладів охорони здоров'я, культури, соціальної сфери, - сказав Володимир Міненко.

Громадські роботи, згідно з  новим законом, фінансуються на паритетній основі. Тобто, кошти на їх проведення у рівних частинах виділяє Фонд соціального страхування і місцевий бюджет. Крім того, отримати такий підробіток можуть лише люди з офіційним статусом безробітних, зареєстровані у центрі зайнятості. Володимир Міненко зазначив, що попри складності майже всі райони області збільшили фінансування громадських робіт. Виняток становлять лише Балаклійський, Дергачівський та Харківський райони. Так, Нововодолазький район виділив на 220 % більше проти минулорічного показника, на 150 % збільшили фінансування Барвінківський, Великобурлуцький, Куп'янський, Чугуївський, Шевченківський райони.

- У 15 районах області кошти на громадські роботи передбачені всіма місцевими радами. Це важливо ще й тому, що кількість переселенців із зони АТО щодня зростає, і цим людям потрібна робота, - відзначив Володимир Міненко.

За його словами, можливістю тимчасового заробітку вже скористалися 50 вимушених переселенців із зони АТО.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта