Як проходить будівництво “Харків-Арени”. Звіт будівельників (ФОТО)

10.12.2013 12:01 Суспільство
Фото Харківської міської ради Фото Харківської міської ради

«Харків-Арену» продовжать будувати і взимку.

Про це сьогодні, 10 грудня, повідомив заступник директора з будівництва ТОВ «Харків-Арена» Федір Стрілець.

Він зазначив, що, незважаючи на те, що Харків був одним із останніх, хто включився в роботу через затримку із затвердженням дозвільних документів на будівництво, зараз «Харків-Арена» посідає перше місце і за обсягом інвестицій, і за виконаними монтажно-будівельними роботами. Всього на сьогоднішній день на будівництво витратили близько 30 млн грн, що становить 10 % від повної суми на будівельні роботи.

- На сьогоднішній день ми встановили 300 з 10 тисяч кубометрів монолітного каркаса, приступили до монтажу металоконструкцій, які завезли в кількості 150 тонн з 600 необхідних для будівництва, почали прокладку зовнішніх інженерних мереж, - повідомив Федір Стрілець.

Він зазначив, що вздовж пр. Маршала Жукова зараз виконуються роботи з влаштування позамайданчикової каналізації, а за кілька тижнів почнуть укладати зовнішню зливову каналізацію до вул. Олімпійської. Найближчим часом до Харкова привезуть перші партії трибунних складок, на яких розміщуватимуться сидіння. За словами Федора Стрільця, перерва в роботі у зимовий період буде, але вона триватиме лише з 31 грудня по 8 січня. Це пов'язано з тим, що серед будівельників багато робітників з інших регіонів України, і на свята вони поїдуть додому.

Заступник директора з будівництва "Харків-Арени" зазначив, що взимку виконуватимуться в основному бетонні роботи і монтаж металоконструкцій. На якість робіт морози не впливають, оскільки спортивна споруда будується за сучасними технологіями.

Довідка. «Харків-Арена» - багатофункціональний спортивний комплекс, який включатиме зал для глядачів з мобільними і стаціонарними трибунами, два зали для тренувань і спортивну школу. Універсальність комплексу дозволить проводити змагання зі 100 видів спорту. Арена також передбачає влаштування льодового покриття. Максимальна кількість глядачів - 7 тис. чоловік. Час трансформації комплексу під ту чи іншу подію - 10 годин. Для людей з обмеженими фізичними можливостями передбачені спеціальні місця, ліфти та пандуси на вході. Термін закінчення будівництва - грудень 2014 року.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта