Як рятують від голодної смерті харківських безпритульних (ФОТО)

19.12.2013 07:00 Суспільство
фото сайт Харківської міськради фото сайт Харківської міськради
Тричі на тиждень автомобіль соціального патруля при Центрі соціальної реінтеграції бездомних громадян виїжджає на вулиці міста для надання їм допомоги.

Автомобіль з гарячим чаєм і їжею об'їжджає місця скупчення бездомних. Ця соціальна ініціатива реалізується Центром реінтеграції цілодобово, але взимку виїзди патруля стають частішими - волонтери зазначають, що холод стає найстрашнішим ворогом людей без певного місця проживання. Найбільш поширена проблема зимового періоду серед бездомних - обмороження рук і ніг.

Бездомних годують швидкорозчинною локшиною, супом, хлібобулочними виробами, дають їм чай, а також оглядають на предмет необхідності надання медичної допомоги. У разі необхідності, зазначив соціальний працівник, вони мають повноваження викликати потерпілому швидку допомогу. Харчування для бездомних соціальний патруль отримує від благодійних фондів та громадських організацій.

Соціальний патруль об'їжджає такі місця, як район ринку ХТЗ і ринку біля ст. м. «Масельського», Лопатинський провулок (старий центр зі старим житлофондом), Південний вокзал, Центральний ринок.

Автор: Администратор сайта