Як у Харкові вербують дівчат для онлайн-порнографії

08.11.2015 07:14 Суспільство
Організатори порно-студій в першу чергу роблять акцент на зовнішність дівчини.

В основному, за подібну роботу дівчата заробляють в місяць приблизно 700 доларів і вище. Частіше за все таким займаються представниці прекрасної статті з малозабезпечених сімей і студентки, у яких теж грошей не густо.

— Були такі випадки, коли іногородні дівчата приїжджали вчитися в один з харківських вишів. Гроші, які дали батьки на життя, витрачають у перші дні місяця, а потім лізуть на стіну і шукають, де взяти гроші. І знаходять такий метод заробляння. Вранці вони вчаться, а ввечері – працюють в інтернеті, — розповідає начальник відділу УЗПТЛ підполковник міліції Олександр Золотухін.

В принципі, у даної категорії злочинів методів вербування дівчат немає. Організатор знаходять їх або через знайомих, або правопорушники ходять біля інститутів і роздають візитки наступного змісту “Високооплачувана робота в Інтернеті” і студентки на це клюють. В даному випадку, людина просто шукала дівчат в соцмережах і яка йому подобалася, тій він відправляв повідомлення і обіцяв роботу з великою зарплатою. Найцікавіше, що при вербуванні організатор каже, що нічого протизаконного немає і дівчина, нічого не підозрюючи, починає з ним співпрацювати.

— Коли дівчина погодилася з ним працювати, організатор поступово розкриває карти. Спершу з представницею прекрасної статі зустрічаються особисто, щоб подивитися, чи готова вона до подібного, далі пояснює, що їй потрібно робити в загальних рисах, а потім вже розповідає, що треба роздягатися й інше, щоб добре заробити, — говорить Олександр Золотухін.

Далі, коли дівчина і на це погодилася, організатор починає заробляти непогані гроші. В середньому одне відверте відео коштує для клієнтів, серед яких більше росіян та інших іноземців, 25-30 доларів. 30% від цією суми йде власнику сайту, на якому дівчина працює, а інші 25-30% в свою кишеню кладе безпосередньо організатор. Решту отримує дівчина. Правоохоронці поки що не з’ясували, скільки саме грошей організатор заробив на цій справі.

За словами Олександра Золотухіна, подібна злочинна діяльність документується в місті, але сказати точної кількості випадків важко, бо це латентний злочин, для розкриття якого може знадобитися багато часу.

Нагадаємо, що на початку листопада співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Харківській області спільно зі слідчим управлінням та прокуратурою Харківської області затримали в Першій Столиці 26-річного ініціатора створення порностудії. цього тижня в Харкові.

По цій справі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України і карається законом у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років. Дівчатам загрожує аналогічне покарання, адже цей злочин кваліфікується як розповсюдження порнографії групою осіб. Чоловік звинувачується як організатор, а його «підлеглі» - як виконавці. Але, в новому КПК діє така норма, як угода з прокурором. Тож якщо дівчата укладуть угоду з прокурором, тобто сприятимуть слідству й розкаються у cкоєному, то, можливо, отримають умовний термін.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта