Якою буде погода на Харківщині до кінця тижня

19.03.2018 17:16 Суспільство
Фото:ukravtodor.gov.ua Фото:ukravtodor.gov.ua
Прогнози синоптиків на решту тижня невтішні для тих, хто вже налаштувався на весну.

Як повідомили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, до кінця тижня буде хмарно. У середу та четвер уночі слід чекати на опади з переходом у сніг, місцями сильні, ожеледь, на дорогах ожеледиця, місцями хуртовина, морози протримаються до неділі, 25 березня.

Удень 21 березня невеликий сніг, ожеледь, на дорогах ожеледиця, місцями хуртовина. Вітер східний, 7-12 м/с, удень західний, 15-20 м/с Температура повітря вночі триматиметься на позначці 1-6 морозу, удень 0-5 морозу.
День 22 березня, за прогнозами, зустріне ожеледицею і температурою вночі 3-8 морозу, удень 0-5 морозу.
На ніч п’ятниці 23 березня морози посиляться і зростуть до -11 градусів, удень же температура триматиметься у межах 0-5 морозу.
У суботу 24 березня уночі і вдень має випасти невеликий сніг, на дорогах ожеледиця, температура повітря вночі 5-7 морозу, удень 0-2 морозу.


Нагадаємо, цими вихідними чергове протистояння календарної весни та погодної зими накрило країну і нашу область у тому числі. 

Суттєві перемети, які довелося ліквідовувати за допомогою ротора, утворилися в ніч на понеділок 19 березня в одному районі, а саме в Куп’янському. Загалом протягом доби з неділі на понеділок підрозділи ДСНС Харківщини п’ять разів залучалися до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.

Однією з найпроблемніших ділянок рятувальники назвали відрізок автошляху Куп’янськ – Сватове, що в Куп’янському районі. Там чергували важкий тягач БАТ-2 та особовий склад Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. Цією технікою рятувальники визволили зі снігових заметів і слизьких ділянок доріг дев’ять вантажних автомобілів.

Крім цього, за допомогою автомобілів підвищеної прохідності рятувальники допомогли вибратися з проблемних ділянок доріг шістьом автомобілям, серед яких, крім вантажівок та легковика, були й дві карети швидкої медичної допомоги. Медичні авто не могли здолати ожеледицю в Індустріальному та Московському районах Харкова. А легковик не зміг самостійно виїхати із замету в Ізюмі.

На цей період у Харківській області працює 375 стаціонарних пунктів обігріву.  Та за необхідності рятувальники готові впродовж кількох годин додатково розгорнути пункти обігріву: шість наметів та 12 пересувних кунгів на шасі ЗіЛ-131.

Читайте по темі: Чи загрожує Харківщині велика повінь — експерти