Відомо, які дороги в області ремонтуватимуть першочергово

19.05.2017 06:40 Суспільство
Фото: new.kh.ukravtodor.gov.ua Фото: new.kh.ukravtodor.gov.ua
Цього року дорожники ремонтуватимуть дороги на напрямках: Мерефа - Зміїв, Харків - Вовчанськ, Харків - Зміїв - Балаклія, Мерефа - Лозова, Харків - Охтирка, Приколотне - Великий Бурлук, Краснокутськ - Богодухів, Близнюки - Барвінкове...

...Дергачі - Козача Лопань, а також на відновелння чекають дороги в ізюмському та куп'янському напрямках і кільцева навколо Харкова.

Під час засідання колегії ХОДА начальник САД у Харківській області Євген Зражевець розповів, що цього року планується розпочати ремонт доріг у луганському та сумському напрямку, продовжити роботи з відновлення покриття на мосту через Сіверський Донець в Ізюмі, провести повний комплекс робіт з відновлення шляхопроводу через залізничні колії біля села Губарівка Богодухівського району, провести заміну покриття на ділянці Чугуїв - Ізюм і в самому Ізюмі. 

- Зараз проводяться наступні роботи: на ділянці від міста Чугуїв до повороту на місто Куп'янськ влаштовано майже 8 км нового асфальтобетонного покриття. Розпочато роботи з підготовки до заміни зруйнованого покриття в Ізюмі - майже на 70 % виконали фрезерування, через два тижні там почнемо укладати верхній шар. Продовжено розпочатий у 2016-му ремонт дороги до Куп'янська. З 3 травня розгорнуті роботи щодо відновлення демонтованого шляхопроводу біля села Губарівка. Термін закінчення робіт там -  4-й квартал 2017-го. Продовжено роботи з ремонту мосту в Ізюмі, де виконано 43 % від запланованого обсягу, - розповів Євген Зражевець.

Він також повідомив, що з початку року на дорогах області ліквідували вже 150 тис. кв. м ямковості, що втричі більше, ніж минулого року. За його словами, уперше за останні п'ять років працюють дев'ять асфальтобетонних заводів, а на лінії працює 50 дорожніх бригад загальною чисельністю до 800 чоловік і 150 одиниць техніки. У планах на 2017 рік передбачено ліквідувати ще понад 400 кв. м ям.

У центрі Харкова обмежено рух транспорту

У Харківській облдержадміністрації зі свого боку попередили дорожників, що оскільки в 2017 році на відновлення доріг області спрямована безпрецедентна сума коштів у понад 200 млн грн, роботу дорожників контролюватиме особисто голова ХОДА Юлія Світлична.

- Стан доріг «як завжди» не влаштовує ні мене, ні жителів Харківської області. Я вимагаю від Служби автомобільних доріг та місцевих рад активізувати ремонти. Це ваш прямий обов'язок. Усе необхідне для цього в області є - з урахуванням децентралізації фінансових ресурсів, які зараз накопичуються на місцях, і з урахуванням ініціатив Президента України, які впроваджуються урядом, а саме - перерозподілу 50 % від перевиконання зборів митниці. В області зосереджено 226 млн грн від перевиконання митних зборів. Таких грошей не було ніколи. Ви зобов'язані цим коштом провести якісний ремонт доріг, - сказала Юлія Світлична.

Вона також дала доручення силовому блоку поставитися з особливою увагою до контролю за якістю використання бюджетних коштів при ремонті доріг.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта